Българово. Световният ден на водата за шеста поредна година ще

...
Българово. Световният ден на водата за шеста поредна година ще
Коментари Харесай

Бургас: В Българово отбелязват празнично Световния ден на водата

Българово. Световният ден на водата за шеста поредна година ще бъде маркиран в град Българово, община Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Организатори на събитието са Кметство гр. Българово, Читалище „ Съгласие 1905 “, Основно учебно заведение „ Васил Левски “ и Пенсионерски клуб „ Тодор Първанов “. През годините тематиките, отдадени на Световния ден на водата, с които Българово е отбелязал празника, са „ Чешмите на Българово “ (2014 г.), „ Децата и водата “(2015 г.), „ Бистра водица “ (2016 г.), „ Силата на водата “ (2017 г.) и „ Геотермални води в Българово “ (2018 г.). За 2019 година уредниците се обръщат към българските корени, водата вплетена в българския фолклор. Водата в преданията, легендите, приказките и наричанията. Водата в националните традиции и обичаи. Затова тази година тематиката на състезанието е „ Жива вода “. Желанието е дребни и огромни, остарели и млади да открият и опишат – митове, ритуали, традиции свързани с водата от своя роден край, град или село да опишат легенда или фолклорен празник с водата. Да създадат възстановка на национални игри или национални традиции свързани с водата.
Любителите на изобразителното изкуство и рисуването, на фотографията могат да показват своите рисунки, картини или фотоси по тематиката. Темата за водата и фолклора е тематика, която може да предизвика хрумвания и решения, разкази и игри. Организаторите чакат оферти от деца и възрастни, както от град Българово, по този начин и от цялата страна. Отбелязването на Световния ден на водата и състезанието „ Жива вода “ ще се състои на 23 март 2019 година (събота), от 11.00 часа в Читалище „ Съгласие-1905 “ - Българово. Участниците ще са разграничени на групи – роман, легенда, наричания на водата и фолклора; картина, рисунка, фотография за водата и фолклора и възстановка на бит, пиеса или друга къса театрална форма за водата и фолклора. Наградите за всяка група ще имат финансово и материално измерение. Участниците могат да изпращат своите работи на адрес: гр. Българово, „ Читалище – Съгласие 1905 “, ул. „ Първи май “ № 1, до 20 март 2019 година – 17.00 часа.
Отбелязването на Световния ден на водата 2019 в Българово ще се организира под патронажа на госпожа Ивелина Василева – ръководител на комисията по околна среда и води в Народното събрание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР