Българо-гръцката газова връзка вече е част от газовата система у

...
Българо-гръцката газова връзка вече е част от газовата система у
Коментари Харесай

Българо-гръцката газова връзка вече е част от газовата система у нас

Българо-гръцката газова връзка към този момент е част от газовата система у нас. Това заяви изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов пред " По света и у нас ". По думите му по този начин нареченото " софтуерно врязване " е направено предходната седмица, което значи, че развиването на плана върви по проект. Малинов посрещна в хранилището в Чирен депутати от енергийната комисия, които трябваше да проведат изнесено съвещание.

Заседанието на енергийната комисия в Чирен се провали, само че въпреки всичко част от депутатите, в това число ръководителят пристигнаха на място и се срещнаха със положението на хранилището. В момента то е цялостно 20% като дневно се нагнетяват по един милион кубични метра, с цел да се изпълни до горе са нужни 440 дни, а не разполагаме с толкоз до зимния сезон. Отделно депутатите се срещнаха и с плана за разширение на хранилището до 1 милиарда кубични метра, сега то е 550 милиона.

Държавната компания " Булгартрансгаз " е сключила контракт със седем компании, които са си запазили място в хранилището.

Българска национална телевизия: Това значи ли че ще бъде запълнено хранилището?

" Ние сме обезпечили съответната опция, оттова нататък всичко зависи от нашите клиенти ", съобщи Владимир Малинов.

Компанията няма да стопира директните доставки на съветски газ до прилежащите страни, изясни още Малинов. Той добави, че страната ни продължава и договарянията с Турция за обезпечаване на междусистемна съгласуваност и още един маршрут на газ към България.

" Република Турция не е член на ес и те нямат обвързване да одобряват такава съгласуваност, само че смятам, че в къс интервал, ще намерим действен метод да позволим природен газ от Турция да влезе в България ", добави Владимир Малинов.

Темата с газовите доставки разяснява в Бизнес.Бг министърът на нововъведенията Даниел Лорер, който изясни, че контрактуваните два танкера американски газ ще стигнат за месец. Днес в Чирен пристигнаха единствено част от депутатите от енергийната комисия.

" Днес сме най-вече сътрудници от продължаваме смяната, само че няма проблем и в по скъсен състав, съумяваме да адресираме повече въпроси ", сподели още ръководителят на Комисията по енергетика Радослав Рибарски.

Депутатите ще предизвикват понижаване на акциза на един от отпадните артикули на компанията, с цел да облекчат заплащанията ѝ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР