Българо-американска кредитна банка и Национален гаранционен фонд подписаха споразумение за

...
Българо-американска кредитна банка и Национален гаранционен фонд подписаха споразумение за
Коментари Харесай

БАКБ и НГФ предоставят гаранции по кредити за малки и средни предприятия

Българо-американска кредитна банка и Национален гаранционен фонд подписаха съглашение за гарантиране на заеми на дребни и междинни предприятия в размер на 26 000 000 лева.

Изпълнителният шеф на НГФ Ангел Джалъзов дружно с основният изпълнителен шеф на БАКБ Илиан Георгиев и изпълнителният шеф на банката Лорета Григорова дадоха старт на взаимното партньорство в залата на Управителния Съвет на БАКБ на ул. „ Славянска № 2 ”. Подписаното съглашение е първото по програмата за поддръжка на Малки и междинни предприятия на НГФ за 2019 г.

С новото гаранционно съглашение се плануват облекчени условия за обезпеченост само че покупко-продажбите, по-ниски лихви по заемите и безвъзмездна гаранция покриваща до 50% от тях. По новата стратегия може да аплайват микро, дребни и междинни предприятия по смисъла на ЗМСП за оптимален период до 120 месеца.

Кредитът се отпуска в лв. или в евро и може да се употребява за финансиране на капиталови планове, като покупка на ДМА и на оборотните потребности на предприятието, банкови гаранции за присъединяване в търг, положително осъществяване, заплащане, както и за предели за банкови гаранции. По програмата се чака да бъдат подкрепени повече от 120 предприятия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР