Българката Валентина Димитрова завърши на 29-о място в спринта на

...
Българката Валентина Димитрова завърши на 29-о място в спринта на
Коментари Харесай

Валентина Димитрова с 29-о място на спринта в Йостерсунд и първи точки за Световната купа по биатлон

Българката Валентина Димитрова приключи на 29-о място в спринта на 7.5 км при дамите от програмата на Световната купа по биатлон в Йостерсунд, Швеция.

Родната състезателка организира една доста добра конкуренция, в която позволи единствено една неточност при стрелбите си и в последна сметка записа дебютно влизане в топ 30 в кариерата си, както и първите си точки в Световната купа.

Димитрова финишира на закъснение от 1:37.6 минути от победителката Лу Жанмоно, която повали всичките 10 цели на огневия рубеж.

Друга от българките в надпреварата Лора Христова се подреди 55-а без пропуск в стрелбата си и по този начин ще прави компания на Валентина Димитрова в неделното гонене на 10 км, за което по правилник се класират първите 60 от спринта.

Последната ни представителка в днешната конкуренция Даниела Кадева пък остана едвам 99-а с два пропуща в стрелбата си и на повече от 5 минути закъснение по отношение на победителката Жанмоно.

В същото време на върха в борбата за първото място французойката изпревари представителките на Норвегия Каролин Кнотен и Юни Арнеклейв.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР