Българката Теодора Кирилова е един от най-великите ни шампиони в ...

Българката Теодора Кирилова е един от най-великите ни шампиони в

Свирепа българка отказа с ръста си турска шампионка по кикбокс

Българката Теодора Кирилова е един от най-великите ни шампиони в бойните изкуства, само че може би за пръв път в кариерата си получава отвод за дуел заради „ прекомерно високия си растеж “, научихме от Boec.

Нашенката трябваше да премери сили с турската кикбоксьорка Фунда Алкайъш на бойната вечер „ Loca Fight “ в Истанбул на 27 ноември, само че от лагерна на съперничката ѝ са се отказали от битката с безумния мотив, че Теди е прекомерно висока.

„ Треньорът на Фунда я отдръпна от боя… Той сподели, че тя не желае да се бие против Теодора, тъй като е прекомерно висока… Лудост “, написа Марио Кирилов в обществените мрежи, представен от списанието за бойни спортове.

Двете атлетки се състезават в категория до 51 кг., само че ръстовото преимущество на Кирилова е 168 см. по отношение на 163 см.

Тук е моментът да припомним, че Олександър Усик е с цели 7 см. по-невисок от Антъни Джошуа, само че това не му попречи, с цел да отнеме шампионските пояси на британеца преди месец на боксовия ринг.

Преговорите за пердах сред Алкайъш и Кирилова бяха отсрочени на няколко пъти през миналите месеци, заради поети други уговорки на българския лагер, само че в този момент турската страна се отдръпна от предизвикването.

Източник: fakti.bg