Българката Нургюл Салимова се класира на финала на Световната купа

...
Българката Нургюл Салимова се класира на финала на Световната купа
Коментари Харесай

След големия успех: Салимова трогна България със силни думи

Българката Нургюл Салимова се класира на финала на Световната купа по шахмат. Вицешампионката на България продължи присъединяване си в шампионата след оспорван тайбрек, траял съвсем три часа.

На полуфинала тя победи украинката Анна Музичук, която беше един от главните кандидати за международната купа. Битката за мястото на претендентката ще се организира през април 2024 година Световната купа обезпечава три места за шампионата и едно от тях към този момент е за Салимова. На финала тя ще се изправи против рускинята Александра Горячкина, която е на трето място в Световната класация на федерацията по шахмат.

„ Не мога да осъзная какво се случи, даже полуфиналът беше триумф за мен. Израснала съм с мачовете на Анна, тя беше мой кумир, когато бях дете. И все още я почитам доста. За всички тя беше явният любимец, само че аз взех решение да не мисля доста за това. Просто се концентрирах над подготовката си и се пробвах да направя всичко както би трябвало.

Мислех, че в случай че тя завоюва, това ще е обикновено и предстоящо от всички, само че следователно нямаше какво да изгубвам и по тази причина бях по-спокойна. Да, когато бях дребна знаех, че ще стигна до край за Купата, само че не чаках това да стане на 20 години. Сега нямам самообладание да отида в стаята си и да опиша на родителите ми ", сподели Салимова. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР