Българката Джесика Иванова остана на седмо място в категория +87

...
Българката Джесика Иванова остана на седмо място в категория +87
Коментари Харесай

Джесика Иванова 7-ма на ЕП по щанги в София

Българката Джесика Иванова остана на седмо място в категория +87 кг при дамите на Европейското състезание по повдигане на тежести в София. Българката събра дуел от 225 кг, откакто записа триумф в първите си пет опита. В изхвърлянето Иванова подвигна поредно 94, 98 и 100 кг, а в изтласкването се оправи с тежести от 116 и 125 кг, преди да запише несполучлив опит на 128 кг.
Прочетете още
Британката Емили Кембъл завоюва четвърта поредна европейска купа. 29-годишната състезателка приключи с дуел от 263 кг.

Най-силният резултат в надпреварата в " Арена София " в българската столица обаче бе реализиран от американката Мери Тайсен Лапен. Тя приключи с дуел от 271 кг, като реализира 116 в изхвърлянето и 155 в изтласкването. Заради националността си обаче Тайсен Лапен, която е вицешампионка от последното международно състезание в Рияд предходната година, не взе участие в класирането и нямаше по какъв начин да получи купата на европейски първенец.

Втора след Кембъл приключи грузинката Анастасия Хотфрид с дуел от 257 кг, а бронзът бе извоюван от туркинята Фатмагюл Чевик с 238 кг.

В изхвърлянето Хотфрид записа най-хубавия резултат, който бе 117 кг. Втора със 112 приключи Кембъл, а трета със 108 се подреди Валентина Кисил от Украйна.

Класирането обаче се размести съществено след изтласкването, в което Кембъл реализира впечатляващите 151 кг. Хотфрид остана втора със 140 кг, а трета със 131 се класира Чевик.

В конкуренцията присъединяване взе и австрийката Сара Фишер, която е сестра на българския национал Давид Фишеров. Фишер завърши на пето място в дуела с 231 кг след 101 кг в изхвърлянето и 130 в изтласкването.

От 16:00 часа през днешния ден е последната и най-атрактивна конкуренция на европейското състезание, която е в категория над 109 кг при мъжете.

Снимка: Спортал
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР