Българката Анна Келман е носителка на големия приз Царица Маргарита

...
Българката Анна Келман е носителка на големия приз Царица Маргарита
Коментари Харесай

Анна Келман от Чар - ДКС е носителка на приза „Царица Маргарита 2019“

Българката Анна Келман е носителка на огромния приз „ Царица Маргарита 2019 “ в 27-мото издание на интернационалния шампионат по художествена гимнастика във Варна.

16-годишната прелест от варненския клуб „ Чар – ДКС “ с персонален треньор Дарина Кирякова завоюва многобоя при дамите на ФИГ (Международната федерация по гимнастика), откакто изигра мощно композициите си с бухалки, лента, обръч и топка и оглави класирането. Среброто и бронза в многобоя извоюваха румънката Дениса Стоян и Йелизавета Лузан от Азербайджан. Миналата година Келман игра за националния тим при девойките на същия шампионат и завоюва сребърните оценки в многобоя и на обръч.

Много забавна и оспорвана бе конкуренцията при девойките старша възраст в шампионата на ФИГ, защото за тях „ Царица Маргарита “ бе последна инспекция преди първото международно младежко състезание в Москва от 19 до 21 юли. Състезанието във Варна е по същия формат като в съветската столица, а феновете в зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта във Варна приветстваха българските девойки, които впечатлиха с отлична подготовка, истински композиции и механически умения. Ева Брезалиева показа композицията си с въже, Катрин Цонева с топка, Стилиана Николова с бухалки, а Валерия Ватова с лента. Оценките им образуваха самостоятелния екипен многобой, в който българките заеха второ място. Първи са девойките от Израел, а бронза взеха германките. Тук се състезаваха 36 девойки от 16 страни.

Състезанието при ансамблите в многобоя при девойките завоюваха българските девойки в състав Жанина Георгиева, Яна Момчилова, Моника Заркова, Александра Кьосева, Маргарита Василева и Карина Димитрова, които изпревариха ансамблите на Германия и Грузия.

Утре конкуренцията продължава самостоятелно и ансамблово с присъединяване на гимнастички от 23 страни. Състезанието е редом в клубния шампионат и в шампионата по ФИГ, който ще излъчи призьорките в шампионата на обособените уреди.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР