Българка стана първата жена в света, която обикаля пет континента,

...
Българка стана първата жена в света, която обикаля пет континента,
Коментари Харесай

Виолета Иванова и моторът ѝ Борис: Приключих с корпоративния свят, исках нещо много по-голямо от мен

Българка стана първата жена в света, която обикаля пет континента, сама с мотор. Пред Виолета Иванова не съществуват никакви граници.

„ В края на 2018 и началото на 2019 година аз седях и си мислех какво тъкмо желая да направя. И осъзнах, че желая да обикаля света. Казах си, че желая да направя нещо, което да е доста по-голямо от мен. Исках да оставя като завет на моите дъщери, че няма невъзможни неща, че даже към този момент да не си в първа младост, можеш да обиколиш самичък света. И даже с мотор като моя, за който всички споделят, че не е подобаващ за това “, споделя тя.

Още през 2014 – 2015 година завърших с корпоративния свят и желаех да се отдам на пристрастеността си към моторите. Това не означаваше да изщраквам с пръсти и да обикалям. Обмислях по какъв начин да съчетая уменията си от корпоративния свят и от това какво съм направила през живота си с обичаното занимание. Приключих с този вид активност, само че не преставам да съм обвързвана и с логиката на психиката, и с това, което върших “, споделя Виолета.

За нея подготовката е до това – да си си ревизирал домашното, да си ревизирал визовия режим. Тя кръщава мотора си Борис, тъй като няма наследник, а името доста ѝ харесва.

Виолета споделя, че едно от обичаните ѝ прекарвания е престоят ѝ в Малайзия, където посещава и джунглата, без да знае, че пътува към нея. Казва, че на всички места среща усмихнати хора. Много ѝ харесва и в Нова Зеландия, следва да опише спомените си оттова във втората си книга. Първата ѝ книга излиза през 2023 година. Тя съдържа над 250 фотоси, споделя за приключенията на мотористката през цялото време. 

Виолета добавя, че все още е в развой на договаряния с издателство, което да издаде книгите ѝ на британски език. 

Още за нейните страсти – чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР