Българка с инициали В. Й. е получила обвинение в Германия

...
Българка с инициали В. Й. е получила обвинение в Германия
Коментари Харесай

Българка е обвинена в Германия за киберпрестъпление за 14 млн. евро

Българка с букви В. Й. е получила обвиняване в Германия за присъединяване в проведена незаконна група за компютърни закононарушения, измами и шикалкавене. Това стана ясно от известие на Варненския областен съд.
Става дума за киберпрестъпление на стойност 14 млн. евро, оповестява Нова тв. Европейската заповед за арест на сънародничката ни е издадена на 4-ти юли от Районния съд в немския град Бамберг, а няколко дни по-късно дамата, работила в колцентър у нас, е арестувана във Варна. Това е следващият случай на българи, работили в колцентрове у нас, които са екстрадирани, разследвани и съдени в Германия.
Пред Нова тв доктор Мария Милушева, експерт по наказателно право и по право на осведомителните технологии и киберпрестъпността, споделя, че сътрудниците от колцентровете са се представяли под подправена идентичност пред клиентите си. Въпреки това немските управляващи стигат до тях.
" Имената са по този начин направени, че тези, които им се обаждат, да остават с усещането, че приказват с немски жители, швейцарски или австрийски. Тоест те работят с имена, които са разнообразни от същинските им, а до същинските им имена се стига по разнообразни пътища. Има акции на място, обиски в колцентрове в България, когато идват прокурори и служители на реда от Германия и претърсват, конфискуват се компютри " -
По думите ѝ има стотици настоящи проверяващи производства.
Развоят на другите проблеми не е еднакъв. " Не е казано, че е всеки, който е екстрадиран, е отговорен, нито е казано, че е наказан. Всяко едно произвеждане значи, че се ревизира до каква степен обвиняването, което е обект на заповедта за арест, може да бъде потвърдено и до каква степен обвиненият е направил закононарушенията, в които е упрекнат. В случай, че бъде потвърдено закононарушението, се постановат присъди, които нормално са отнемане от независимост. Но би трябвало да ви кажа, че съм имала случаи, в които с използване на известни тактики на отбраната, сме реализирали и присъди, чието осъществяване е условно ", признава юристът.
Екстрадираните българи не са застрашени единствено от отнемане от независимост. " В наказателните производства, в случай че се стигне до наказание, наказванията могат да бъдат отнемане от независимост, осъществяването да е дейно или условно. Освен това редом на наказателните наказания се стига и до присъди, които гласят, че съответните лица са длъжни да възвръщат суми на потърпевшите, освен това суми, които те даже не са получавали в цялостен размер ", изясни още Милушева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР