България завърши с два медала в движенията участието си на

...
България завърши с два медала в движенията участието си на
Коментари Харесай

Маринов девети на световното по щанги в Богота, болки в коляното спряха Фишеров

България приключи с два медала в придвижванията присъединяване си на международното състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Богота. Последни в колумбийската столица на подиума излязоха в кат. 102 кг Васил Маринов и Дейвид Фишеров, като Васил зае девето място в дуела, а остаряла контузия в коляното попречи на представянето на Дейвид.

Двамата българи потеглиха с идентични тежести в изхвърлянето, като преодоляха 170 кг. След това Васил подвигна 174 кг и не съумя на 176 кг, до момента в който Дейвид усети остра болежка в коляното и не можа да се оправи със 174 кг и 177 кг. Това класира Маринов четвърти - на 1 кг от медалите, а Фишеров остана десети, само че обострената остаряла контузия в крайници го отхвърли по-нататъшно присъединяване. Лидер бе иранецът РезаДедар със 177 кг, като първите шестима се вместиха в едвам 3 кг, което правеше борбата за златото във второто придвижване и в дуела още по-оспорвана и незнайна.

Маринов стартира изхвърлянето " на несъмнено " с 203 кг, а с цел да остане в зоната на медалите трябваше да направи огромен скок нагоре в тежестите. Във втория си опит Васил не подвигна 208 кг, по-късно с цел да завоюва време сред излизанията си на подиума изиска без триумф 210 кг. В последна сметка девето място с 377 кг дуел за Маринов, а първенец с 391 кг стана Фарез Ибрахим Елбак от Катар с 391 кг.

Така България приключва присъединяване си на международното в Богота с два " дребни " медала от придвижванията - злато със международни върхове за мъже, младежи и юноши (220 кг) в изтласкването на 18-годишния Карлос Насар в кат. 89 кг и сребро на Божидар Андреев в изхвърлянето на кат. 73 кг.
 Божидар Андреев донесе първи орден за България от Световното в Колумбия
Божидар Андреев донесе първи орден за България от Световното в Колумбия

Грабна среброто в изхвърлянето и се подреди четвърти в дуела на кат. 73 кг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР