България завърши на първо място в класирането по медали на

...
България завърши на първо място в класирането по медали на
Коментари Харесай

Лора Христова не е очаквала да завоюва три златни отличия на световното по летен биатлон

България приключи преди всичко в класирането по медали на международно състезание по летен биатлон в словашкия център Брезно-Осърбле. Това стана факт, откакто 20-годишната Лора Христова завоюва три златни оценки при девойките - в суперспринта, в спринта и през вчерашния ден в преследването. Бронз в спринта взе Валентина Димитрова.

Лора Христова е от Троян, до неотдавна беше състезателка от клуб " Аякс ", а към този момент е студентка в НСА. Нейни треньори са Цветан Цочев и Момчил Кинов.

" Със сигурност не чаках това, само че виждам да пускам без упования, с цел да няма след това разочарования и съм доста щастлива от триумфа, който реализирах. Да знаех, че съм готова. Тренирах интензивно преди този момент съревнование и се надявах на резултати, несъмнено, само че не съм очаквала три златни медала. Най-трудно ми беше на преследването, тъй като след последната пукотевица излязох на 17 секунди след първата и беше доста мъчно за мен да я настигна по финалната обиколка, само че дадох всичко от себе си и се получи ", сподели Христова в изявление за БНР.

" Определено има над какво да работя - над стрелбата ми от състояние прав, тъй като там върша повече неточности, само че като цяло не мога да кажа, че стрелбата е по-важно или бягането е по-важно, двете вървят ръка за ръка и са значими съставни елементи. Не мисля, че може да се получи без едното ", добави тя.

Христова описа още за подготовката, за задачите си и за опита, които натрупа около Владимир Илиев и Милена Тодорова.

" Състезанията стартират през зимата, до тогава ни предстоят лагери. Постоянно сме на подготовка в чужбина. През лятото вършим повече обемни тренировки, които дават основата за скоростните, които предстоят малко преди началото на сезона. Лично моите цели са по-добро показва и надграждане от предходния сезон. Това е всичко. Сега имаме отмора към седмица, по-късно още веднъж отпътуваме на лагери. Ние сме на целогодишна подготовка. Имаме време за глътка въздух сред лагерите, само че то не е доста. С такива отлични спортисти е доста по-лесно, гледаш какво вършат те и правиш същото, както се споделя. Давали са ми насоки и е хубава мотивация да гледаме техните триумфи. Надявам се и целият тим да успее да просперира ", сподели още биатлонистката.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР