България завърши на 17-о място в първата щафета на 4

...
България завърши на 17-о място в първата щафета на 4
Коментари Харесай

Норвегия спечели първата щафета при мъжете, България завърши на 17-о място

България приключи на 17-о място в първата щафета на 4 х 7,5 километра при мъжете от Световната купа по биатлон за сезон 2022/23, която се организира в Контиолахти, Финландия.

Победител в надпреварата стана отборът на Норвегия, следван от съставите на Германия и Франция.

Норвежците в състав Ветле Кристиансен, Стурла Лагрейд, Тарей Бьо и Йоханес Тингнес Бьо не направиха нито една наказателна обиколка и със единствено 7 спомагателни патрона финишираха с време от 1 час, 19 минути и 26.2 секунди.

С един спомагателен патрон допълнително и закъснение от 43.9 секунди Германия в състав Юстус Щрелов, Йоханес Кюн, Бенедикт Дол и Роман Реес приключи на второ място. Французите - Ерик Перо, Фабиен Клод, Емилиен Жаклен и Кентен Фийон Майе - с девет спомагателни патрона завършиха трети на 1:05.9 минути зад спечелилите от Норвегия.

На четвърто място остана щафетата на Австрия, която се пребори с тази на Чехия за първата позиция отвън медалите. Шести приключиха домакините от Финландия.

Българският състав в днешния ден - Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Константин Василев, сподели много добра пукотевица и не направи нито една наказателна обиколка, като употребява единствено шест спомагателни патрона. По-слабото показване в бягането обаче отреди 17-о място на отбора ни с закъснение от 5:11.9 минути.

По-късно през днешния ден е и щафетата на 4 х 6 километра при дамите, в която България също ще бъде показана от собствен тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР