България затваря пристанищата си за руски кораби.Това съобщи транспортнит министър

...
България затваря пристанищата си за руски кораби.Това съобщи транспортнит министър
Коментари Харесай

България затваря пристанищата си за руски кораби, обяви транспортният министър

България затваря пристанищата си за съветски кораби.

Това заяви транспортнит министър Николай Събев пред Българска национална телевизия и посочи, че сега външният министър Теодора Генчовса съгласува в Брюксел този ход с европейските ни сътрудници като част от глобите на Европейски Съюз против Путин и войната, която той възпламени в Украйна.

" Министерството на превоза удостовери опцията да бъдат затворени българските пристанища за съветски байрак, тъй като ние имаме народен интерес войната да спре. Европейски Съюз съумя да построи задоволително ефикасна икономическа обсада и ние считаме, че това е допустимо най-ефективното сега ", сподели министърът.

Министърът на превоза Николай Събев разгласи, че ръководеното от него ведомство е дало единодушие българските пристанища да затворят за съветски кораби. Пред Българска национална телевизия той посочи, че сега външният министър Теодора Генчовска е в Брюксел, с цел да съгласува с европейските ни сътрудници възбраната.

Транспортният министър сподели още, че няма данни български водачи на камиони да са в Украйна. Той добави, че към проведения полет от София до Москва, с който съветски жители се прибраха в родината си, е имало слаб интерес. От 180 руснаци, декларирали, че ще пътуват, на самолета са се качили едвам 70 души.

Събев отхвърли думите на ръководителя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов, че българските служби не са планува началото на войната. Днес депутатът от " Демократична България " упрекна службите, че или не са разполагали с тази информация, или са я прикрили.

" В момента на нападението президентът събра държавното управление и представители на службите. Информацията, която ни подадоха, беше вярна. Те се оправиха превъзходно ", сподели още Събев.

Транспортният министър Николай Събев изиска оставката на шефа на НСО поради напрежението на паметника Шипка на 3-ти март, когато министър председателят Кирил Петков бе замерян със снежни топки от недоволни жители.

" Хората, които желаеха да стачкуват, бяха сложени по този начин, че в действителност по пътя на стъпалата към Шипка имаше просека от единствено 50 сантиметра. Тоест, ние трябваше да вървим съвсем в индийска нишка нагоре и министър председателят, и ръководителят на Народното събрание бяха изцяло уязвими ", удостовери Събев пред Българска национална телевизия.

За поисканата оставка министърът заяви макари и импровизирано ден по-рано в коментар под фотография в персоналния си Facebook профил. „ Поисках оставката на шефа на НСО “, написа Събев в отговор на консуматор, който задава въпрос „ А за какво НСО не реагира? Защо не беше повален и задържан този човек? Ако беше камък? “

Пред националната телевизия Събев разяснява, че НСО са пробвали да попречат на премиера да стигне до върха на Шипка с мотив, че това било рисково за него.

" Сценарият е следният: идват министър председателят и ръководителят на Народно събрание, пробват се да кажат нещо, хората ги заглушават, по-късно те си потеглят и не стигат до върха. Това беше сюжетът на Възраждане и сюжетът, който НСО опосредства. Благодарение на това, че Кирил Петков не спря, ние се качихме дружно и поднесохме венци и отдадохме респект. В един миг си зададох въпроса - допустимо ли е НСО да бъде употребена като политически инструмент, съдружен сътрудник на партия " Възраждане ", сподели Николай Събев.

Припомняме, че честването на националния ни празник – Трети март на връх Шипка беше белязано напрегнато. По време на речта си министър-председателят Кирил Петков беше уцелен със снежна топка от група хора, (русофили и представители на Политическа партия „ Възраждане “) които освиркаха формалните лица.

В друга обява във Facebook министър Събев написа: „ Не схванах за какво им беше протест против зеления документ на “Възраждане” на връх Шипка. Измръзнаха. Да вземат нурофен “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР