България затвърждава имиджа си на една от най-търсените дестинации за

...
България затвърждава имиджа си на една от най-търсените дестинации за
Коментари Харесай

България е една от най-търсените дестинации за зимен туризъм

България затвърждава имиджа си на една от най-търсените дестинации за зимен туризъм, съобщи зам.-министър Ирена Георгиева на работна среща в Чепеларе за готовността за идния зимен туристически сезон. Тя предвижда предстоящ растеж на туристи от най-малко 5 % през този ски сезон.

Чепеларе Пампорово, Чепеларе

Близо 8 милиона задгранични туристи са посетили България от януари до септември тази година, което е нарастване с 5,5 на 100. Статистиката сочи и сериозен растеж на интереса към региона на Пампорово и Мечи чал над Чепеларе, които се утвърдиха като желана дестинация от българите през зимата.
 Ирена Георгиева – зам.-министър на туризма: Броят на нощувките надвишава 349 хиляди, достигайки растеж от 14 %, а приходите от нощувки за деветте месеца на годината са над 15 милиона лв., отчитайки повишаване от 24,6 % в съпоставяне със същите месеци на 2017-та година...Очакванията за зима 2018-2019 са за засилен интерес точно от български гости, които през последните години съставляват над 65 % от туристите в курортния комплекс. Прогнозите са и за голям брой задгранични туристи, като съгласно ранните записвания за идния зимен сезон се регистрира търсене от пазари – Ирландия, Гърция, Сърбия, Румъния, Израел и Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР