България застава зад идеята европейските транспортни коридори да бъдат разширени

...
България застава зад идеята европейските транспортни коридори да бъдат разширени
Коментари Харесай

България и Полша призоваха ЕК за разширяване на два от европейските транспортни коридори

България застава зад концепцията европейските транспортни коридори да бъдат разширени и дружно с Полша подхващаме стъпки в тази посока.

Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на конгрес на районите на страните от самодейността „ Три морета “, който се организира в Люблин, Полша.

„ В последните няколко дни посетих гранични пунктове по северната и южната ни граница и мога да кажа единствено едно – сред нас липсва транспортна съгласуваност. Превозът на хора и артикули сред България и прилежащите страни е извънредно усложнен и се прави при доста ниски потенциали на прекосяване “, уточни Събев.

В работата си се управлявам главно от концепцията да изградим изчезналите връзки със страните и да облекчим режима на прекосяване през граничните пунктове. Водим дейни договаряния с Румъния за взаимно създаване на пет нови моста над Дунав, които са значим детайл от свързаността по направлението Север-Юг, изясни министърът.

Николай Събев и министърът на инфраструктурата на Полша Анджей Адамчик подписаха декларация за съдействие в развиването на европейските транспортни коридори Балтийско-Черно-Егейско море и Западни Балкани. С документа страните още един път приканват Европейската комисия да включи цялото трасе София- Скопие-Дуръс в кулоар „ Западни Балкани “ и да разшири мултимодален кулоар „ Балтийско-Черно-Егейско море “ към полско-литовската граница по оста Люблин-Сидлце-Бялисток-Елк. Участие в срещата взе и изключителния и пълномощен дипломат на България във Варшава Н. Пр. Маргарита Ганева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР