България засилва сътрудничеството си с ОАЕ. За това сочат четирите

...
България засилва сътрудничеството си с ОАЕ. За това сочат четирите
Коментари Харесай

България засилва сътрудничеството си с ОАЕ

България ускорява съдействието си с ОАЕ. За това сочат четирите постановления, които одобри през днешния ден държавното управление.

 

Те са за връзки с Абу Даби в региона на културата, туризма, земеделието и образованието.

 

Двете министерства на земеделието  - българското и на ОАЕ, ще обменят информация и ще вземат участие в взаимни планове, гласи меморандум за съдействие сред тях.

 

Мемурандумът за съгласие сред културните ведомства на двете страни планува " страните да поставят старания за поощряване на вложенията на обществения и частния бранш в културата, с необикновен акцент върху създаването и осъществяването на взаимноизгодни планове в региона на културата. "

 

За първи път ще бъде основана нормативна рамка за съдействие в региона на общото, професионалното и висшето обучение сред България и Обединените арабски емирства. 
Сътрудничеството ще включва продан на информация, образование на учители, основаване и създаване на образователни стратегии, в това число и езиково образование.

 

Това планува утвърден от държавното управление план на меморандум за съгласие сред Министерството на образованието и науката (МОН) на България и Министерството на образованието на Обединените арабски емирства, заяви пресцентърът на МОН.

Предмет на обмена на информация ще бъде просветителното обмисляне и научно-изследователска активност. Ще бъде проучено и признаването на университетски квалификации, добити в образователните заведения в двете страни, добави Българска телеграфна агенция

 

Меморандумът за съгласие в региона на туризма отразява готовността на двете страни да основат най - удобни условия за взаимноизгодно партньорство в бранша. Те ще предизвикват вложенията в него и ще вземат участие в интернационалните туристически и капиталови изложби, проведени на тяхна територия. Меморандумът слага фокус и върху стимулиране на самодейностите за разпространение на културно-историческите монументи за двустранно развиване на културния туризъм.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР