България започва реалния преход към дигитализация в строителството след като

...
България започва реалния преход към дигитализация в строителството след като
Коментари Харесай

КСБ: България започва реалния преход към дигитализация в строителството

България стартира действителния преход към цифровизация в строителството откакто Европейска комисия утвърди един от Европейските цифрови иновационни хъбове да бъде построен в София и да е ориентиран към внедряване на новите технологии в сектора и образование по използването им.

Проектът е с фокус върху дребните и междинни предприятия, както и към обществения бранш.

Инициатор и координатор е Камарата на строителите в България, която ще го осъществя в съдружничество с Камарата на архитектите в България, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Института по механика на Българска академия на науките, Висшето строително учебно заведение „ Любен Каравелов “, както и водещи компании в областта на нововъведенията, строителството, ръководството на планове, производството на строителни материали и осведомителните технологии в лицето на „ Клийнтех България “ ООД, „ Геострой “ АД, „ Планекс “ ЕООД, „ Българска асоциация по ръководство на планове в строителството “, „ Баумит България “ и „ Есри България “.

„ Европейският дигитален иновационен хъб в бранш строителство “ ще подкрепя прехода към цифровизация посредством достъп до цифрови решения, образования и създаване на потенциал. През идващите три години сътрудниците в сдружението ще дават на бизнеса образования по работа с BIM и GIS системи и други нови технологии, информация за изкуствен интелект, пробни уреди и други Компаниите ще имат опция преди да влагат в скъпи нови технологии да ги тестват, както и техни чиновници да бъдат подготвени да ползват нововъведенията. Ще се обезпечава и достъп до настояща информация за опциите за финансиране на цифрови решения, работа в мрежа и основаване на нови партньорства. Дейностите по плана ще започват при започване на 2023 година.

Целта на хъба е да подкрепи реформирането на строителната промишленост в България, която изостава с внедряването на нови технологии и цифровия преход. Резултатът ще е нараснала конкурентоспособност и продуктивност на фирмите от бранша, както и по-висока успеваемост на целия строително-инвестиционен развой.

Проектът „ Европейски дигитален иновационен хъб в бранш строителство “ е по програмата „ Цифрова Европа “ и единствен за Централна и Източна Европа е ориентиран към фирмите в бранша.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР