България започва преговорите с американската компания Lockeheed Martin за доставка

...
България започва преговорите с американската компания Lockeheed Martin за доставка
Коментари Харесай

Каракачанов: Започваме преговорите с Lockheed Martin за изтребителите

България стартира договарянията с американската компания Lockeheed Martin за доставка на изтребители за Военновъздушните ни сили. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов в Мюнхен, където се организира конференция по сигурността. Обсъдена е и опцията за доставка и на радари за нашата войска, изясни военният министър.
Държавата ни е показала условията – ценовите параметри за вероятен контракт, както и периодите за осъществяване.
„ За доставката – те споделиха, че напълно обикновено е да чакаме доставка до 36 месеца след сключване на контракта. До края май месец не може да има подписан контракт. Това е невероятно механически. Към края на юни е механически допустимо. Във вторник ще изпратим публично нашето предложение до САЩ”, уточни Красимир Каракачанов, представен от bTV.
Каракачанов акцентира, че наложително изискване е да има индустриално съдействие, което да бъде 10% от цената на плана. Българската страна желае то да е в областта на отбранителната индустрия.
„ Най-вече на поддръжката, даже на частичната поддръжка на самолетите, което би трябвало да придобием – да може да става в България”, добави министъра на защитата.
В средата на март в София се чакат среща, на която ще бъде показан бъдещият изтребител.
В Мюнхен международни водачи, военни и външни министри и специалисти по сигурността разискват международните провокации пред сигурността. На този конгрес изключително значими са двустранните срещи.
В хотел „ Байеришер Хоф” в една зала дружно са делегации на страни с разнообразни позиции, с цел да търсят нови благоприятни условия за разговор по спешни тематики. При откриването на конференцията немският посланик Волфганг Ишингер прикани за разговор, а не за опълчване. Вместо с костюм той се появи облечен с цветовете на европейското знаме, с цел да подчертае, че Европа би трябвало да бъде значим артист и да приказва на един глас на интернационалната сцена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР