България записа първа победа в група В на Европейското първенство

...
България записа първа победа в група В на Европейското първенство
Коментари Харесай

България взе първа победа на Европейското по волейбол

България записа първа победа в група В на Европейското състезание по волейбол. Нашите на старта, само че през днешния ден надвиха над Финландия с 3:1 гейма.

Пламен Константинов направи една смяна в стартовата шестица – вместо Светослав Гоцев стартира Николай Колев. Стартовият състав на България беше Мартин Атанасов, Николай Колев, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов, Денис Карягин и либеро Теодор Салпаров и Симеон Добрев.

Срещата стартира равностойно с три изравнявания на резултата, след което финландците се възползваха от неточности на националите ни и поведоха с 5:3, а след това и със 7:4. Нашите изравниха при 11:11. До края на гейма последваха 13 изравнявания, като и двата тима пропиляха по един геймбол. После България затвори първата част с 28:26 посредством Денис Карягин.

През втората част играта финландците поведоха с 3 точки при 13:10. Националите ни изравниха при 20:20. Последваха още пет изравнявания, при които двата тима още веднъж пропиляха по един геймбол. С отлична обсада на Александър Николов България съумя да вземе втория гейм с 27:25.

В началото на третата част северняците поведоха с 3:0 и 6:2, което принуди Пламен Константинов да вземе спиране. Това обаче не оказа помощ и Финландия дръпна с 16:11. Националите ни продължиха да позволяват доста неточности и изгубиха третата част с 15:25.

Националите ни започнаха доста добре четвъртия гейм и дръпнаха със 7:2, а след това и с 11:5. България продължи да усилва задатъка си до 14:7 и 16:8. До края на гейма нашите нямаха проблеми и го завоюваха с 25:16.

Срещите в групата не престават на следващия ден с Финландия – Словения и Хърватия – Испания.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР