България заминава за турнир от неофициалното световно отборно първенство по

...
България заминава за турнир от неофициалното световно отборно първенство по
Коментари Харесай

България заминава за Били Джийн Кинг Къп в Турция, Виктория Томова и Шиникова повеждат националките

България отпътува за шампионат от неофициалното международно отборно състезание по тенис Били Джийн Кинг Къп в Турция, това заяви капитанът на отбора Дора Рангелова на брифинг в Пловдив през днешния ден.

Националките са в състав първа ракета Виктория Томова, втора ракета Изабела Шиникова, трета ракета Джулия Терзийска. С отбора ще бъдат и дебютантките Йоана Константинова и Роси Денчева. Те станаха през предходната година вицесветовни шампионки до 14 години.

Турнирът ще бъде в Анталия от 11 до 16 април.

Отборите са 11, а България попадна в група с шест тима - Швеция, Хърватска, Австрия, Словения и Грузия.

Променен е форматът през тази година. България ще изиграе общо пет мача в границите на пет дни против своите противници. Играе се до две победи от три мача на конфликт - два сингъла и един на двойки.

В другата група са Сърбия, Дания, Естония, Унгария и Турция.

От понеделник до петък ще се играят мачовете в групите, а в събота са мачовете за оставане и за нанагорнище в по-горна група.

От тези групи два тима ще отпадна в по-ниската група, а три ще се изчакат в по-високата. Нашата цел е да останем в групата, само че за какво не и да се целим в баражите за влизане в по-горна група.

Лагерът на тима беше от понеделник до през днешния ден. Томова и Шиникова играят на мощен шампионат в Португалия и ще се причислят към тима непосредствено в Анталия. Отборът ни отпътува на следващия ден за Турция.

Съставите на другите тимове ще станат ясни на място.

" Чувствам се в страхотна форма и съм разчувствана, че ще вземам участие в подобен огромен женски шампионат. Това ми е първият ми женски шампионат от подобен сан. Тренирам по два часа дневно, тъй като вървя и на учебно заведение. Три дни в седмицата върша и физическа подготовка. Бях в академията на Надал и беше доста добре за мен. Академията е много огромна. На мен ми хареса отношението на треньорите към състезателите. Тренировките се организираха заран и следобяд. Едната беше по час и 45 минути, а другата по два часа и половина. Програмата беше много натоварена, само че на мен ми хареса. Не съумях да се фотографирам с него, само че съумях да го видя Надал по какъв начин тренира ", съобщи Роси Денчева.

" Аз упражнявам от два до четири часа дневно, шест дни в седмицата. Имам един ден за отмора. Съчетаваме тренировки по физическа подготовка и възобновяване. Усещам доста добре играта си. За нас е чест да бъдем част от тима. Искаме да забележим по какъв начин е атмосферата и се надяваме и да играем ", съобщи Йоана Константинова.

" Две следващи години бяхме домакини на шампионати от тогавашната Фед къп. В Пловдив пристигнаха цели четири номер 1 в света. Изпреварихме времето си тогава международния тенис тук. Имаме шансове още веднъж да бъдем домакини. Особено, когато към този момент шампионатът се организира през април. Ние имаме изискванията, тъй като се играе към този момент навън ", съобщи доктор. Георги Крумов, който е вицепрезидент на Българската федерация по тенис.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР