България загуби плейофа за оставане в Световна група I на

...
България загуби плейофа за оставане в Световна група I на
Коментари Харесай

България загуби от Босна и Херцеговина в турнира по тенис Купа Дейвис

България загуби плейофа за оставане в Световна група I на Купа " Дейвис ", откакто претърпя трето проваляне от Босна и Херцеговина. В среща на двойки, националните ни състезатели Александър Донски и Александър Лазаров отстъпиха с 6:7 (10), 3:6 на тандема Дамир Джумхур / Мирза Башич. Двубоят се организира в тенис център „ Авеню " в Бургас.

Първият сет на срещата беше извънредно равносилен, като в него пробиви нямаше. Така справедливо се стигна до тайбрек, в който гостите от Босна и Херцеговина се постановиха с 12:10 точки, реализирайки четвъртия си сетбол. Донски и Лазаров също стигнаха до два сетбола, само че при сервис на противника не съумяха да ги осъществят.

Един пробив, нанесен в четвъртия гейм на втория сет при сервис на Донски, се оказа задоволителен за Джумхур и Башич да затворят дуела, с което и да подпечатат оставането на отбора им в Световна група I.

Дуелът България – Босна и Херцеговина ще завърши с дуел сред Пьотр Нестеров и Андрей Недич, чийто излаз е без значение за крайния победител.

Националният тим на България изпада в Световна група II на отборния шампионат. Следващият дуел на националите ни ще бъде през септември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР