България за първи път има възможност да покаже своите постижения

...
България за първи път има възможност да покаже своите постижения
Коментари Харесай

България за първи път на Лондонския панаир на книгата

България за първи път има опция да покаже своите достижения в литературата и книгоиздаването на тазгодишното 53-то издание на Лондонския панаир на книгата. Мащабното ревю беше намерено във вторник с публична гала. Българският щанд е ситуиран на втория етаж в зала „ Олимпия “, Кенсингтън, Лондон, под номер 2С20. Участието на страната ни в Лондонското ревю е подкрепено от Министерството на културата, Министерството на външните работи и Българския културен институт в Лондон, който обогатява програмата с спомагателни културни събития.

Представителите на българската литература имат разполагаем 3 дни, в които могат да осъществят бизнес срещи с други издателства и създатели. Основната цел на интернационалното книжно ревю е точно свързването на издатели, преводачи и създатели от разнообразни страни.

След откриването във вторник посетителите имаха опция да се срещнат персонално с българските носители на влиятелната премия „ Букър “ за романа „ Времеубежище “ – писателят Георги Господинов и преводачът Анджела Родел.Те получиха интернационалната премия за литература на публична гала в Лондон през 2023 година Днес са в английската столица към този момент като световноизвестни създатели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР