България все пак няма да играе на престижния отборен турнир

...
България все пак няма да играе на престижния отборен турнир
Коментари Харесай

Гришо изхвърли България от АТР купата

България въпреки всичко няма да играе на влиятелния екипен шампионат по тенис Купата на ATP (1-9 януари) в Сидни, макар че отборът на Австрия отпадна дефинитивно. Причината е че първата ни ракета Григор Димитров (№28) е решил да не си размества програмата, съобщи Сега. Така България няма да има късмет да повтори фурора от 2019-а, когато взе участие на дебютната Купа на ATP и записа две победи - над Англия и Молдова в групата си.

Най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм на Австрия се отхвърли още в средата на декември, само че тогава България, която бе първа запаса, не бе включена поради новия правилник на ATP Cup. Според него е задоволително втората ракета да е в Топ 250, а подобен в Австрия е Денис Новак. Но през вчерашния ден и Новак разгласи, че няма да взе участие.

Това означаваше, че България влиза в шампионата. При такава обстановка уредниците от АТР беседват непосредствено в диалози с водещите играчи (капитаните) на тимовете, а не със съответните федерации, защото шампионатът е на ATP и федерациите нямат отношение към него. Разговаряно е с Григор Димитров, който е отхвърлил поканата и по този начин за Купата на ATP Франция ще зачести Австрия.

Пред уеб страницата "ТенисКафе " мениджърът на Димитров - Георги Стоименов, изяснява, че екипът на нашия топ тенисист си е дал 25 декември като финален период да реагира за вероятно присъединяване в Сидни. След което към този момент нямало да има време да се събере съставът, да се извадят визи и други нужни документи.

Оказва се, че това не е по този начин - изключително в частта с визите. Защото и Григор, и втората ни ракета Димитър Кузманов сега са в Австралия - единият ще играе на шампионат в Мелбърн, а другият в Бендиго. А нощес се оказа и че най-малко още един от отбора - Адриан Андреев, също има виза. Т.е. - има трима с визи, а тъкмо от толкоз може да е формиран един тим на ATP Cup.

Андреев разгласява в Инстаграм и своя чат с представител на АТР, който още в неделя (26 декември) го пита дали има виза, тъй като се обрисува Австрия да не взе участие и ревизира дали България може да събере най-малко "трима членове, в случай че Григор се съгласи да играе ". Андреев дава отговор позитивно, на което представителят на АТР му споделя, че ще приказват първо с Григор Димитров.

На идващия ден - понеделник (27 декември) Андреев получава отговор, че "Григор, реши да следва първичния си проект и да взе участие на шампионата в Мелбърн. Той няма да взе участие на ATP Cup, тъй че ще бъде признат идващ тим "....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР