България води преговори с Газпром за цените на газа, който

...
България води преговори с Газпром за цените на газа, който
Коментари Харесай

Според Добрев разговаряме с Русия за газа, но още не сме стигнали да говорим за цената

България води договаряния с " Газпром " за цените на газа, който се доставя за страната ни . Това разгласи националният представител на ГЕРБ и някогашен министър на стопанската система и енергетиката Делян Добрев.
" Тази седмица шефът на " Булгаргаз " беше на такива договаряния в Русия, т.е. договарянията са почнали на техническо ниво. Нямам информация за резултати, само че не мисля, че ще има някакви съответни резултати на техническите диалози , тъй като при тях би трябвало да се включи министърът на енергетиката и той да води диалога за смяна в контракта ", съобщи Добрев.
Ядрената енергетика
Идеята за обособяването на АЕЦ " Козлодуй " и " Мини Марица Изток " в настрана сдружение ще има основни изгоди понижения на разноските . Това разяснява за БНР ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев, съобщи БГНЕС.
За готвените промени разкри преди седмица водачът на АБВ Румен Петков. Предложението е направено от Българския енергиен холдинг (БЕХ) и към този момент е обсъждано от експертен съвет в Министерството на енергетиката. " Предложението е скандално, тъй като е в положение да съсипе в икономически и финансов проект едно от най-силните енергийни сдружения в Европа – атомната централа в Козлодуй ", твърди Петков.
" Хипотетично от едно такова обединяване, видяно от експертна позиция, може да даде опция на АЕЦ " Козлодуй " и " Мини Марица-изток " да оферират доста по-гъвкави артикули. Ако тези две централи търгуват своята електрическа енергия дружно, те ще могат да реализират доста по-добри резултати, а и могат да се реализиран обилни понижения на разноските ", обясни Добрев.
Коментарът идва в миг, в който доктор Петър Кърджилов, някогашен пиар на Община " Младост ", заяви, че де факто никой не прави нищо по градежа на НХРАО . " Докато нашата страна няма никаква визия по какъв начин ще ръководи високо дейните радиоактивни боклуци от АЕЦ " Козлодуй ", по всичко проличава, че Държавно дружество " Радиоактивни боклуци " се проваля и при ръководството на ниско и приблизително дейните РАО. Както се вижда от прикачените тук фотоси от месеците февруари, април, юни и септември,от началото на месец февруари до през днешния ден, макар разпореждането на съда за авансово осъществяване, построяването на Националното вместилище е на равнището на един следващ мочур ", разяснява Кърджилов.

Ролята на КЕВР за огромните енергийни покупко-продажби
Председателят на енергийната комисия разяснява и законодателните промени, съгласно които КЕВР ще бъде последната, която ще се произнася по покупко-продажбите в енергетиката. " КЕВР и първа да се произнася, в случай че не е съгласна със договорката, няма по какъв начин да стане, т.е. дали ще бъде първа или последна няма особена разлика. Промяната в текста се постановяваше, защото гласуваният през лятото член, който дава такива пълномощия на регулатора, не определяше по кое време би трябвало да се произнесе, а ние към този момент имаме изговаряне от другите регулаторни органи. Единствено уточнихме в текста моментът, в който КЕВР би трябвало да се произнесе ", изясни депутатът на ГЕРБ
Добрев добави, че се чака " Обединени патриоти " или Българска социалистическа партия да разработят и внесат критериите, по които КЕВР би трябвало да се води, с цел да утвърди или не утвърди дадена договорка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР