България води две външни политики, заяви министърът на външните работи

...
България води две външни политики, заяви министърът на външните работи
Коментари Харесай

Генчовска: България води две външни политики


България води две външни политики, съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска след закритото съвещание на Народното събрание, на което беше изслушана по тематиката Северна Македония.

Генчовска изясни, че научава от политиците от Скопие и от външнополитически сътрудници, че от страна на Министерския съвет има опит за смяна на националната политика на България за Северна Македония: „ Министерство на външните работи не приказва за периоди. Има явно упоритости до края на френското председателство. Работим доста интензивно с тях, почтено да ви кажа, приказвам за външнополитическия екип на премиера, има съществени разлики, които се раграничават на база на националната позиция, която външното министерство прецизно съблюдава “.

На собствен ред Мирослав Иванов от Политическа партия уточни, че „ че. 15 от Конституцията е пределно явен, че вътрешната и външната политика се дефинират от Министерския съвет, а не от даден министър “.

Христо Иванов от Демократична България прикани за усмиряване на пристрастеностите: „ Темата за Северна Македония е прекомерно значима, с цел да си образуване вътрешнокоалиционни мамби по тази тематика. (…) Дали е имало някакви диалози, дали две амбициозни дами не могат да си приказват, дали някой има интерес този персонален спор да го трансформира в политическа вендета, приказва единствено зле за нашата просвета “.

Не закъсня реакцията на ГЕРБ през някогашния външен министър Екатерина Захариева: „ Външният министър не може да бъде в изолираност и да научава от медиите или от някъде другаде какво се случва, това е безусловно неприемливо “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР