България внася повече ток, отколкото произвежда, алармира пред медиите в

...
България внася повече ток, отколкото произвежда, алармира пред медиите в
Коментари Харесай

ЛЕВИЦАТА - Румен Петков алармира, че България е енергийно зависима страна, дава Асен Агов на прокуратурата

България внася повече ток, в сравнение с създава, сигнализира пред медиите в Плевен ръководителят на АБВ Румен Петков и настоя за преосмисляне на Зелената договорка. Петков ще сезира прокуратурата за изказване на Асен Агов, който разгласи в ефира на Дарик радио, че вносителите на съветско нуклеарно гориво получават по 10% комисионна - по цялата верига, до министъра на енергетиката.

България става енергийно подвластна страна, поради обстоятелството, че вносът на ток е повече от износа, уточни водачът на АБВ и акцентира, че този факт би трябвало да ни заявява изрично, че България става енергийно подвластна страна вследствие на незаконното ръководство на българската енергетика през последните 15 години. „ Портретите на всички, които обясняваха, че „ Белене " не ни би трябвало, тъй като имаме доста ток, през днешния ден би трябвало да бъдат окачени в регионите, в които токът се изключва за половин-един час всяка нощ. Трябва неотложно да стартираме построяването на „ Белене " ", безапелационен е Петков.

В подтекста на енергийната сигурност, пред медиите в Плевен Румен Петков разгласи, че ще сезира прокуратурата за изказване на Асен Агов, който разгласи в ефира на Дарик радио на 22 март, че вносителите на съветско нуклеарно гориво получават по 10% комисионна - по цялата верига, до министъра на енергетиката. Петков е безапелационен, че прокуратурата би трябвало неотложно да извика Агов, всички негови познания да бъдат документирани по надлежния ред, да бъдат извършени процесуално-следствени дейности, които да приключат с един от двата вероятни акта на прокуратурата - единият е да бъдат повдигнати обвинявания на всички по веригата, за която Агов приказва, другият - Агов да бъде упрекнат за нарушител към ползите на българската енергетика и българската страна.

Румен Петков дефинира мненията у нас и в Украйна за злокобния терористичен акт в Москва като смразяващи.

„ Човещината е нещо, което сме загърбили през последните десетилетия. Усетът ни за разлика сред положителното и злото е доста ниско в йерархията на ценностната ни система. Електронни издания с лекост разпростират насладата си от нещастието на съветската страна и съветския народ. Вече са близо 200 жертвите, избити по подобен жесток метод. Хора у нас, които са награждавани от Путин, излязоха с грозни отвращаващи разбори, че това е надали не план на съветската власт и на Путин. Без да си дават сметка, че Москва и Русия са почернени, че има починали жители на Беларус и на други страни ".

Петков е безапелационен, че съветската страна е длъжна неотложно да направи сериозен разбор по какъв начин е издигната постройката и каква е отговорността на компанията, уредник на концерта, при защитата, както и каква е отговорността на компанията притежател на постройката, при гарантиране на защитата.

„ Смущаващ е зоологическият възторг, с който Белия дом, английското разузнаване и някои от представителите на пронацисткия режим в Украйна, неотложно оповестиха, че поддържат самообявилата се ИДИЛ за уредник и причинител на атентата. Спекулациите на Вашингтон са грозни и внушаващи чувството, че някъде в дъното стоят Разузнавателното ръководство и „ Ми 6 ".

В отговор на журналистически въпрос за изказването на Калоян Методиев по Българска национална телевизия, който назова новосъздаденото придвижване в Българска социалистическа партия " Бузлуджа " " Бизнес-партия " и загатна, че участниците в това придвижване са близки до някогашния президент Георги Първанов и АБВ, Румен Петков разяснява, че прекомерно доста седесари яхат Българска социалистическа партия и това е тревожно. „ Защото когато юношески водач на Съюз на демократичните сили, като Калоян Методиев, приказва с подобен самоувереност за Българска социалистическа партия, има нещо неправилно. Идеята за доста седесари отпред на Българска социалистическа партия не е добра за самата Българска социалистическа партия. А, че в левицата е нужна консолидация, няма никакво подозрение. Иначе продължаваме да вършим услуга, умишлено или не, на тази сган, която се саморазпуска от няколко дни ", сподели още водачът на АБВ.

Петков разяснява и обявленията за нов лист по закона „ Магнитски ", като уточни, че опасността за „ световния " „ закон " от време на време се развява с разнообразни пояснения и мотивации. „ Но несъмнено съществуването в сходен лист ти подсигурява известност, медийни изяви, предложения за партийни конгреси. Това е привлекателната мощ на „ Магнитски " за българската политика ", сподели Петков

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР