България вече е в оранжевата зона по разпространение на коноравируса

...
България вече е в оранжевата зона по разпространение на коноравируса
Коментари Харесай

България вече е в оранжевата зона, разкриват спешно COVID легла в Пловдив

България към този момент е в оранжевата зона по разпространяване на коноравируса в Европа. Това демонстрират данните на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Най-голям е броят на заболелите в източната част на страната.

Най-слабо е разпространяването на вируса към момента в Северозападна България. Близо 59% от инфектираните са с разновидността „ Делта “. Данните са въз основата на последните две седмици.

На този декор местата за пациенти с COVID-19 в лечебните заведения у нас не престават внезапно да се запълват. В Пловдив пък беше прескочена границата от 100 болни на 100 хиляди души за последните две седмици. Това докара до незабавно съвещание на регионалния щаб и решение за стягане на ограниченията.

Няма места в инфекциозната клиника на университетската болница „ Свети Георги “ в Пловдив, заяви шефът на лечебното заведение. И двата блока са запълнени с пациенти с Коронавирус. Броят на пациентите е скочил внезапно през последната седмица.

„ Имаме 4 индивида в интензивно и към 65 души приети в болница в първи и втори блок на инфекциозния блок, на процедура картината е същата и с предходната вълна “, заяви доцент Карен Джамбазов, шеф на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив.

Областният щаб за битка с ковид взе решение за незабавно откриване на в допълнение кревати за Коронавирус заболели.

„ Ще бъдат увеличени леглата в лечебните заведения, в лечебните заведения имат интензивни браншове, разбираемо е част от заболелите да бъдат признати на интензивно лекуване заради влошено положение “, сподели Ангел Стоев, регионален шеф, ръководител Областен щаб за битка с ковид.

Междувременно здравни инспектори и полиция стартират всеобщи инспекции по заведения, хранителни магазини, търговски обекти и в градския превоз за спазването на противоепидемичните ограничения.

„ Абсолютно всичко, маски потенциал на обектите, стерилизация, съблюдаване на отдалеченост, тези инспекции ще ни дадат база накъде вървят процесите за отговорността на гражданите”, разяснява лекар Сийка Димчева, шеф РЗИ-Пловдив.

На този стадий не се планува понижаване на потенциала на заведенията, нито ограничавания в работното им време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР