България върви уверено към чакалнята на еврозоната, заяви премиерът Бойко

...
България върви уверено към чакалнята на еврозоната, заяви премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов откри панаира в Пловдив с руския посланик

България върви решително към чакалнята на еврозоната, съобщи министър председателят Бойко Борисов в Пловдив на откриването на 75-ия Международен механически панаир. Страна-партньор на ревюто тази година е Русия.
При откриването министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата с посланика на Русия у нас Анатолий Макаров и Наталия Бачарова, заместник-министър на науката и образованието на Руската федерация. Припомняме ви, че преди седмица Соломон Паси посъветва той да бъде изпъден поради шпионаж.

В ревюто вземат участие близо 600 компании от 34 страни, 40 на 100 са български компании. В приветствието си при откриването министър председателят Бойко Борисов сподели, че страната прави нужното за развиването на стопанската система:

Ръстът на стопанската система е 3,5 %, всички международни кредитни организации покачват кредитния рейтинг на България. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Откриват се нови и нови работни места, и то високотехнологични.

Заместник-министърът на науката и образованието на Руската федерация Наталия Бачарова напомни, че тази година се навършват 140 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Русия. Радваме се на разширението на съдействието ни в региона на науката и образованието, означи тя:

Русия е заинтригувана от огромното развиване на съдействието в региона на филантропичните науки и нововъведенията с България. Последното е изключително значимо за нас в този миг, когато е належащо да се съсредоточим върху значимите, огромни и взаимоизгодни стопански планове, заяви БНР.

На панаира Русия показва разработки на повече от 50 организации-университети и научно-изследователски институти в региона на роботизираното произвеждане, изкуствения разсъдък, енергетиката, превоза и галактическите технологии.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР