България върви към нови избори, прогнозира в Денят започва с

...
България върви към нови избори, прогнозира в Денят започва с
Коментари Харесай

Даниел Митов: ПП бяга от съставяне на правителство. Ясно е, че отиваме на избори

България върви към нови избори, предвижда в " Денят стартира с Георги Любенов " Даниел Митов от ГЕРБ.

" От " Продължаваме промяната " бягат от сформиране на държавно управление, тъй като надробиха такава каша в страната, че единственото, което им остава е да си измият ръцете със длъжностен кабинет. Ясно е, че отиваме на избори. ", посочи той.

По думите му само ГЕРБ са тези, които могат да проведат същинска правосъдна промяна.

Митов разяснява и протоколната закуска в Американското посолство, за която се завъртяха спекулации, че е била поле за политически съвещания. По думите му в Американското посолство се е състояла една протоколна закуска във връзка изпращането на съветника по политически въпроси и запознанството ни с новия, а това " се е трансформирало в вест без да има потребност от такава ".

Даниел Митов отхвърли по време на мероприятието да са обсъждани доставките за България на полутечен газ.

" В Американското посолство нямаше съвещания. Ако приказваме за съвещания, несъмнено по-интересно е било в Президентството. Посолствата, изключително съюзническите, е обикновено да се интересуват от това България ще има ли държавно управление. В състояние, когато на източния фланг на НАТО има война, няма никакво удивление от обстоятелството, че нашите съдружници се интересуват. Те се интересуват и от това какво ще стане в Естония, където също падна държавно управление. Какво ще стане в Италия, където държавното управление на Марио Драги падна. Така че това са естествени процеси ", разяснява той.

Даниел Митов дефинира като проблем говоренето на вицепремиера в оставка и министър на финансите Асен Василев. Според него той е показал не просто непрофесионализъм, само че и цялостна липса на дипломатическа хигиена. Според Митов от приказки като тези на Василев за това, че някой някъде бил шушнал на неговите съдружни сътрудници какво държавно управление би трябвало да се прави, потеглят сходни конспирации.

Той добави, че съгласно него вицепремиерът в оставка има интерес към комисионните.

" Той схваща от шума на комисионните. Покрай спекулациите с газовите доставки, около връщането на медиаторите в доставките за газ, както и пламенната отбрана на ползите на " Лукойл " от страна на държавното управление и на вицепремиера Василев, има обосновани догатки, че парите, които отиват при медиаторите в швейцарските им сметки, по-късно може би част от тези пари се преразпределят по офшорните сметки на хората, които са свършили работата. Не упреквам никого. Имаме служби, които би трябвало да ревизират има ли подобен феномен ", сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР