България в ОИСР ПолитикаБългария прави още една стъпка за присъединяване

...
България в ОИСР ПолитикаБългария прави още една стъпка за присъединяване
Коментари Харесай

България започва преговори за членство в ОИСР

България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ПолитикаБългария прави още една стъпка за присъединение към ОИСРПолитикаБългария още веднъж удостовери желанието си за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) заяви във вторник, че е почнала договаряния за разрешаване с България, Румъния, Хърватия, Бразилия, Аржентина и Перу. Всички тези страни желаят да се причислят към клуба на богатите народи, написа Reuters.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз съобщи, че няма график и напредъкът на всяка страна ще зависи от придържането към най-хубавите практики на организацията, като в същото време ще бъде изправена пред оценка от повече от 20 комисии.

Според източник на медията все още междинното време за присъединение към основаната в Париж организация е от три до пет години.

Благодаря на Европейския съюз за поддръжката и на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за решението за разкриване на присъединителна полемика с България. Оценяваме поддръжката за участие “, написа българският министър председател Кирил Петков в Twitter.

В резултат на техническите прегледи и преди всяка покана за присъединение към организацията, ще са нужни промени в законодателството, политиката и практиките на страните кандидатки, с цел да ги приведат в сходство със стандартите и най-хубавите практики на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, като по този метод служат като мощен катализатор за промени.

Техническите прегледи ще обзет необятен набор от области на политиката и ще се съсредоточат върху предпочитани въпроси, в това число отворена търговия и вложения, прогрес в общественото ръководство, честност и старания за битка с корупцията, както и ефикасната отбрана на околната среда и дейностите във връзка с климата.

Зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис поздрави България, Румъния и Хърватия, които стартират договаряния за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

We welcome the @OECD decision to open accession discussions with????????????????????????????????????????????????
Congratulations to @BGPermRepEU, @CroatiaInEU, @romaniaineu!

Good news for???????? countries, good news for OECD.
I look forward to rapid progress in the discussions. https://t.co/3qZNNpmqUL
— Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis) January 25, 2022
„ Членовете на Организацията за икономическо сътрудничество и раз потвърдиха през днешния ден, че Организацията за икономическо сътрудничество и раз е отворена, световно значима и разрастваща се организация. Членството в Организацията за икономическо сътрудничество и раз остава най-прекият и ефикасен метод да се подсигурява приемането и разпространяването на нашите споделени полезности, правила и стандарти по целия свят “, разяснява след решението генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман.

Той уточни, че „ страните кандидатки ще могат да употребяват процеса по присъединение, с цел да предизвикват по-нататъшни промени в интерес на своите жители, като в същото време укрепват Организацията за икономическо сътрудничество и раз като общественост с единомишленици, ангажирана с учреден на правила интернационален ред “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР