България усети и горчивия вкус на загубата, след като отстъпи

...
България усети и горчивия вкус на загубата, след като отстъпи
Коментари Харесай

България преклони глава пред Грузия и на полуфиналите ще играе с Куба

България усети и горчивия усет на загубата, откакто отстъпи пред домакина Грузия с резултат 19:35 (11:19) в последния си мач от предварителна група В на Световната купа по хандбал за новоизгряващи страни. Двата тима предварително си бяха обезпечили присъединяване на полуфиналите и по този начин дуелът се трансформира в директна борба за първото място в потока. Грузия оглави крайното класиране с цялостен актив от точки, а “лъвовете” приключиха втори и на полуфиналите ще играят против спечелилия от група А - Куба.

Домакините се хвърлиха крепко и след 30 минути игра към този момент бяха създали разлика от осем точки, която до края набъбна на 16. Превързходството на грузинците бе толкоз огромно, че селекционерът на България Никола Карастоянов избра да даде отмора на титулярите си през втората част, с цел да резервира свежестта им за полуфиналите, вместо да се пробва да завоюва този мач. Неговият сътрудник Никола Максимович също завъртя състава си на терена.

Приза за “Играч на мача” от бългагарска страна заслужи Стефан Димитров.

На полуфиналите в събота Грузия ще играе с втория в група А - Англия, до момента в който България ще се изправи против непобедения победител в група Б - Куба.

Мачът ще се изиграе на 15 юни от 19:00 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР