България участва в мироопазващата мисията на НАТО в Косово от

...
България участва в мироопазващата мисията на НАТО в Косово от
Коментари Харесай

Президентски почетен знак за българския контингент в KFOR

България взе участие в мироопазващата задачата на НАТО в Косово от 2000-ната година. За близо 24 години военнослужещите ни са изпълнявали разнообразни задания, свързани с подобряването на сигурността в страната. До момента в интервенцията на KFOR са взели участие над 1700 български военни. Президентът им сподели, че показват България по заслужен метод.

 

" Да ви благодаря за професионалният и виновен метод, по който изпълнявате тази значима задача. Тя има голям резултат върху сигурността и стабилността на целия район, в това число и за България. Знаете доста добре какво се случи септември в Бнаск, което сподели какъв брой нежна е средата за сигурност тук, в Косово, и какво голямо значение има тази среда за сигурност във всички страни в нашия район ", сподели Радев.

 

Влошаването на средата за сигурност в районен и световен проект изисква дейности, сподели още Радев:

 

" И Вие сте тук от името на България, с цел да дадете нашия принос като страна, като заслужен, благонадежден член на НАТО, член на Европейския съюз, страна, която способства за гарантирането на мира, сигурността и стабилността ", добави президентът.

Пред военнослужещите Радев акцентира, че сега се вземат значими решения за бъдещето на българските въоръжени сили. Трябва да се форсира модернизацията на армията. В началото на годината беше създадена нова капиталова стратегия за рационализация на въоръжените сили.

 

" С новото държавно управление тя бе краткотрайно спряна, с цел да се актуализира. Надявам се, че най-накрая е обновена, по този начин, че да може да продължим напред, тъй като България ще отделя от ден на ден средства за защита. Това е значимо. Ние в действителност реализираме от следващата година 2 % от Брутния вътрешен артикул, който непрестанно пораства. Това значи и повече пари за въоръжените сили. Тук е изключително значимо ние да намерим най-рационалният, най-балансираният метод, по който тези средства да бъдат влагани ", сподели още Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР