България твърдо поддържа перспективата на Северна Македония, както и на

...
България твърдо поддържа перспективата на Северна Македония, както и на
Коментари Харесай

Стефан Янев настоя пред Заев да се използва прозореца за открит диалог

България твърдо поддържа вероятността на Северна Македония, както и на Албания и другите страни от Западните Балкани, по пътя към тяхното присъединение към европейското семейство. Това сподели на брифинг служебният министър председател Стефан Янев след срещата с македонския му сътрудник Зоран Заев. В рамките на този диалог съществена тематика е била точно европейската вероятност на Северна Македония и опцията за започване не диалози за предприсъединителната конференция с Европейски Съюз.

В момента има прозорец на опция да се работи по нерешените въпроси, са установили двамата министър председатели по думите на Стефан Анев.

Стремежът е да се сътвори една удобна среда на доверие, другарство и открит разговор, което да спомогне на нашите експерти да седнат и да намерят верните решения, които да бъдат показани пред обществата както у нас, по този начин и в Северна Македония ", сподели Янев.

В рамките на изявлението си Стефан Янев акцентира, че за превъзмогване на разликите и на езика на омразата е доста значимо страните да не основават предпоставки за тяхното разрастване. Като образец той даде паметниците и тяхното разрушение. Конкретно тематиката е била разисквана сред двамата министър председатели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР