България твърдо настоява да бъдат наказани извършителите на това деяние“.

...
България твърдо настоява да бъдат наказани извършителите на това деяние“.
Коментари Харесай

Министър Милков: Продължават заплахите към Християн Пендиков



„ България твърдо упорства да бъдат осъдени причинителите на това действие “. Това сподели служебният министър на външните работи Николай Милков откакто той и северномакедонският му сътрудник Буяр Османи ще посетят през днешния ден пребития в Охрид българин Християн Пендиков.

Във вечерта на четвъртък против петък Християн бе обичай от жители на Северна Македония в Охрид. Пендиков също е жител на районен съд Македония, само че е с българско съзнание. Той е и секретар на организацията „ Цар Борис III “.

По думите на министър Милков през днешния ден 21-годишното момче е потърпевшо поради концепциите и вижданията си.

„ България няма да отстъпи от отбраната на правата на нашата общественост в Македония “, сподели още той. „ Има ескалация. Християн продължава и сега да получава закани по интернет. Това са грозни думи, които не желая да групирам “, добави Милков.

„ Осъждам нападението на нашия съгражданин Християн от Охрид “, сподели от своя страна министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

„ Имахме опция с министър Милков да посетим Християн, да беседваме с него и неговото семейство, да му пожелаем бързо възобновяване. Съжалявам за този случай “, сподели още той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР