България твърде дълго заема незавидни места в международните класации за

...
България твърде дълго заема незавидни места в международните класации за
Коментари Харесай

Републиканци за България: Цензурирането на журналисти е ясен индикатор, че „Възраждане” ще прави политика по Кремълски

България прекомерно дълго заема нежелани места в интернационалните ранглисти за независимост на словото. Това е резултат и от трайната обезценка на отношението към публицистите в страната.

От Политическа партия „ Републиканци за България ” ясно и изрично заявяваме, че ограничението на достъпа на публицисти до информация и събития, както и ограничението на съответни медии да отразяват дадени тематики и събития са ограничавания на свободата на словото. Именно това видяхме по време на вчерашната конференция в Българска телеграфна агенция на Политическа партия „ Възраждане ”. Цензурирането на публицисти е явен знак, че „ Възраждане ” ще прави политика по Кремълски.

Подобни демонстрации, изключително дни след следващите парламентарни избори водят до още по-крайно опълчване и разделяне в обществото. Републиканци за България призоваваме всички партии и политици да загърбят тесните си партийни ползи и да съблюдават Конституцията на Република България, като регистрират всички права и свободи обезпечени от нея.  Обръщаме внимание, че свободата на словото е една от по-важните от тях.

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР