България Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо

...
България Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо
Коментари Харесай

Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо необичайно

България Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо извънредно „ Искахме промяна, ето я промяната “, сподели основният прокурор Сотир Цацаров  Надежда Неменски 23 октомври 2019, 15:47  Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо извънредно
Цацаров за избора на Гешев: Не се случва нищо извънредно
 Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия
Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия
 Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални
Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални
 Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания
Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания
 Теменужка Петкова:
Теменужка Петкова: " Булгартрансгаз " заплати задатък от 250 млн. за " Балкански поток "
 Чудовищна бюрократична игра със ориста на дете
Чудовищна бюрократична игра със ориста на дете
 Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена
Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена
 Топла и слънчева сряда, каква ще е седмицата
Топла и слънчева сряда, каква ще е седмицата

„ Очаквам напрежение да съпътства утрешния избор на Иван Гешев за основен прокурор на България. Това е изкуствено основано напрежение”. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров в отговор на журналистически въпрос, съобщи организация БГНЕС.

Напрежението и митингът е опит за политически напън .

Най-първите митинги, когато беше открита процедурата за избор на основен прокурор един политически водач сподели в прав текст, че това е политически напън. Той се споделя Христо Иванов “, съобщи Цацаров.

Иван Гешев: Нямам асансьор, който да ми стига до хола

Той разяснява още, че апелите на Росен Плевнелиев Румен Радев да не подписва указа са неприемливи. „ Всеки има право на мнение. Същевременно и аз имам право мнение и споделям, че не одобрявам този апел на Плевнелиев. Такова изявление е извънредно недопустимо “, отсече основният прокурор.

Той не се съгласи и с изказванието, че хиляди хора стачкуват против кандидатурата на Гешев. „ Не отхвърляме, че има хора, които стачкуват по разбиране, само че

не съм склонен с определението за хиляди хора .

Всеки има право да стачкува, стига той да не е иницииран по някакъв метод “, съобщи Цацаров и напомни, че кандидатурата на Гешев е препоръчана от прокурорската гилдия, която е решила да бъде професионална.

Протест против Гешев в центъра на София

Гешев: Протестите против мен са поради работата ми

„ Има право и министърът на правораздаването да издигне кандидатура. Тогава щяхте да ме питате за какво изпълнителната власт се намесва в правосъдната власт “, съобщи той и увери, че не се случва нищо извънредно.

„ Случва се това, което беше написано в Закона за правосъдната власт по предложение на Христо Иванов, когато беше министър на правораздаването. Някак си ми се коства неестествено да протестираш против нещо, което се случва по процедура, която ти самият си предложил.

Искахме промяна, ето я промяната “ ,

сподели още той и разяснява думите на Лозан Панов, който, цитирайки Илфи Петров е споделил, че правосъдната власт е давеща се. „ Ако той се усеща давещ се ок, аз персонално не се усещам подобен “, съобщи основният прокурор.

Той уточни още, че отчетът на Европейска комисия е справедлив и положителен. „ Намирам го като отчет, който прави оценка по достолепие българските старания. Намирам го като доста добра и положителна оценка за всичко, което е направила изпълнителната и правосъдна власт. Известно ми е, че отчетът предизвиква и болежка в някои политически среди и измежду мои сътрудници в правосъдната палата, само че не мога да им оказа помощ “, разяснява той.

По отношение на арестуваните през вчерашния ден в Несебър претенденти за кмет и общински съветници ,

Цацаров изясни, че обвиняванията против тях са за пазаруване на гласове. „ Задържането е след позволение на Централната изборна комисия. Всички тези дейности не заличават качеството на претендентите като такива. В завършек на сметка това е нашият отговор на пазаруването на гласове.

Разрешението за задържане разрешава да ги задържим до 72 ч. и да ги надигнем пред съд. Може би на следващия ден от профилираната прокуратура ще дадат брифинг. Не се знае още какви ще са обвиняванията на петимата арестувани и дали ще се наложи ново искане за снемане на имунитети против други претенденти “, сподели още той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР