България Цацаров поиска българското гражданство на трима руснаци Сред тях

...
България Цацаров поиска българското гражданство на трима руснаци Сред тях
Коментари Харесай

Цацаров поиска българското гражданство на трима руснаци

България Цацаров изиска българското поданство на трима руснаци Сред тях е Галина Олеговна Улютина, брачна половинка на президента на „ Внешторгбанк ”  Николай Киров 28 юни 2019, 19:35  Цацаров изиска българското поданство на трима руснаци Източник: БГНЕС
лавният прокурор Сотир Цацаров е отправил оферти до министъра на правораздаването за анулация на натурализацията - добито българско поданство, във връзка с четирима души. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Във Върховната касационна прокуратура са постъпили сигнали от ДАНС за позволени нарушавания в хода на процедурата по придобиване на поданство, както и за несъблюдение на отговорностите за поддържане на направени вложения, станали съображение за приемане на българско поданство.

По всеки от сигналите се прави цялостна инспекция, като до сегашния миг в четири случая са открити учредения за анулация на натурализацията от лица, жители на други страни.

За всеки от тях основният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правораздаването, с искане да насочи предложение до президента на Република България за издаване на декрет за анулация на натурализацията.

Предложенията касаят:

- Сергей Олегович Дружинин, жител на Руската федерация, придобил българско поданство с декрет от 28 май 2011 година, заради укриване от него на обстоятелства, които биха послужили като съображение за отвод за придобиване на наше гражданство;

- Каир Закирович Рахимов, жител на Казахстан, придобил българско поданство с декрет от 6 юли 2011 година, заради укриване от него на обстоятелства, които биха послужили като съображение за отвод за придобиване на наше гражданство;

- Владислав Леонидович Левицкий, жител на Руската федерация, придобил българско поданство с декрет от 16 ноември 2016 година, заради неподдържане на инвестицията, станала съображение за българско поданство най-малко в минималния законов период от две години;

- Галина Олеговна Улютина, брачна половинка на президента на „ Внешторгбанк”, гражданка на Руската федерация, придобила българско поданство с декрет от 9 март 2016 година, заради неподдържане на инвестицията, станала съображение за българско поданство най-малко в минималния законов период от две години.

Проверката бе подредена от премиера Бойко Борисов на 19 ноември 2018 година Повод за нея стана абсурдът с "продаване " на поданство от Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) и следствието против някогашния ѝ шеф Петър Харалампиев. Прокуратурата твърди, че той е построил голяма корупционна мрежа за продажба на български паспорти на чужденци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР