България трябва задължително да развива ядрената си енергетика, но за

...
България трябва задължително да развива ядрената си енергетика, но за
Коментари Харесай

Радев: Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралa

България би трябвало наложително да развива нуклеарната си енергетика, само че с цел да бъде този развой резистентен, ефикасен и сполучлив, би трябвало да се проучат, проучват и съпоставят всички вероятни разновидности по другите параметри. Това не се случва. Явно АЕЦ-ът ще се построява като магистралa ", сподели президентът Румен Радев.

По тематиката “Лукойл ” президентът разяснява: “Как назначеното от мен служебно държавно управление съумя да убеди “Лукойл ” най-накрая да записва своята икономическа активност в България, да внесе предплатено 180 млн.лв. корпоративен налог, по какъв начин съумя това държавно управление да подсигурява устойчивата работа на рафинерията и да смъкна цените от 3,50 лева на 2,40 лева, а сегашните ръководещи не могат? ”, запита президентът.

Според него при отпадането на дерогацията има риск и от недостиг и от нараснали цени. “Ние планове по този начин и не видяхме. Не видяхме и аргументирани планове и модели за Закона за енергетиката касаещи директно толкоз значим въпрос ”, посочи той и уточни, че това е била повода да върне закона в Народно събрание за наново разглеждане.

“В несекващите кавги за въздействие, пари, постове, ръководещите не помнят най-важното, че носят отговорност на първо място за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква ръководството да гледа оттатък постовете, оттатък своите ползи и мандати и да върне фокуса си върху проблемите на обществото ”, сподели още Радев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР