България трябва да запази своята валута. Това коментира лидерът на

...
България трябва да запази своята валута. Това коментира лидерът на
Коментари Харесай

Костадинов:Трябва да запазим нашата валута, трябва да има публичен дебат

България би трябвало да резервира своята валута. Това разяснява водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов, който дружно с парламентарната си група организира среща с шефа на Българска народна банка Димитър Радев по отношение на присъединението на страната ни в еврозоната.
Прочетете още
„ Ние сме отправили покана към проф. Стив Ханке за привикване на кръгла маса в България по тематиката. За страдание, липсва обществен спор по въпроса. Искахме да се срещнем с разбора, който към този момент трябваше да е направен - за изгодите и вредите от влизането на страната ни в еврозоната. Доколкото разбрахме, е подготвен. Кога ще бъде разгласен и обществено наличен - Радев не съумя да се ангажира ”, добави Костадинов.

С оглед обстановката в света и растящата инфлация, водачът на „ Възраждане ” е на мнение, че решението е да се спрат всевъзможни дейности в посока влизане на България в еврозоната. „ Очевидно е, че датата 1 януари 2024 година не е постижима. Ние не отговаряме на някои съществени критерии - преди всичко на инфлационния ”, добави той.

От „ Възраждане ” ще насочат предложения към всяка една от партиите в Народното събрание за диалози по тематиката за еврозоната. „ Предлагаме обществен диалог ”, посочи Костадинов и изиска референдум, в случай че ръководещите упорстват да се влезе в еврозоната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР