България трябва да участва в мисията на Европейския съюз в

...
България трябва да участва в мисията на Европейския съюз в
Коментари Харесай

Военен експерт: България трябва да участва в мисия в Червено море

България би трябвало да взе участие в задачата на Европейския съюз в Червено море, тъй като националният ни интерес може да бъде най-добре предпазен, когато седим там, където се вземат решенията, сподели в предаването „ Без искания ” военният специалист Ивайло Иванов. Според него не е изключено сходни дейности да се отразят негативно на пленените от хутите български моряци, само че пасивността на страната носи повече и по-големи опасности.

„ Такъв риск постоянно има, само че тук не приказваме за обстановка, в която измерваме опцията да вземем решение, в което няма риск и обстановка, в която има риск. И в двата случая явно има риск. Нещата най-малкото ще останат на същото равнище за нескончаем интервал от време. От тази позиция няма никакви гаранции, че няма да имаме доста други случаи, в които български жители ще се окажат заложници или ще изпадат в сериозни обстановки, когато са на кораби, които минават през този район и биват атакувани от хутите ”, добави Иванов.

По тематиката за войната в Украйна Ивайло Иванов разяснява, че не би трябвало да губим възприятието за значимостта на този спор, който е определящ за геополитическото бъдеще на Европа като континет. Според него дейностите в този момент са значими, с цел да остане Европа важен фактор и да не се трансформира в безгласна писмен знак.

„ За страдание Европа продължава да не облича в действителни дейности политическите апели в последните 2 години, че това за нея е жизненоважен спор, че зависи директно нейната сигурност. Продължаваме да не влагаме в задоволителна степен във военните качества. Виждаме от ден на ден изявления, че Европа би трябвало да е подготвена да води боен спор, без значение от това дали ни харесва, без значение дали го желаеме, когато някой употребява мощ против нас ние би трябвало да имаме способността да се защитим и да отговорим по подобаващ метод. ”, сподели още Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР