България трябва да доставя оръжие на Украйна, за да може

...
България трябва да доставя оръжие на Украйна, за да може
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: България трябва да доставя оръжие на Украйна


България би трябвало да доставя оръжие на Украйна, с цел да може да даде късмет на украинския народ да отбрани освен себе си, само че и нас. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ президентът Росен Плевнелиев (2012-2017).

„ Защото по логиката на Радев, в случай че тази война би трябвало бързичко да свърши, т.е. Путин да смачка украинците, дава ли си сметка президентът, че ние може да сме идващите. И тогава отново ли ще важи същият принцип – Не, не, да не даваме оръжие на българите. Дайте тука, Путин да ги смачка колкото може по-бързо “, сподели той.

По думите му позицията да се отиде в Киев е била вярна.

„ Хубави бяха посланията от Зеленски и от министър-председателя на България, и популярност Богу, че в последните два дни има някакво преориентиране на ръководещите, някакъв пресен лъх “, добави Плевнелиев.

Според него преди 3 дни страната ни е била на неверната страна на историята:

" В един исторически миг, когато маските паднаха, когато всичко стана черно и бяло, когато е ясно, че Путин е един нов Сталин, когато е ясно, че Русия е агресор, а Украйна е жертвата – България беше безусловно на неверната страна от историята, гърчеше се някъде в периферията и щеше да изяде шамарите и от двете направления със страшна мощ. Последните 2 дни нещо им стана на ръководещите, най-малко на някои от тях, и от Путин получиха финален късмет да създадат нещо свястно с страната ", означи Плевнелиев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР