България трябва да бъде възприемана чрез емоция. Ние нямаме даденостите

...
България трябва да бъде възприемана чрез емоция. Ние нямаме даденостите
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на туризма: Образът на България като туристическа дестинация е размит

България би трябвало да бъде възприемана посредством страст. Ние нямаме даденостите във връзка с морски туризъм - там са Гърция, Турция, Хърватия и Албания. Не знам за какво желаеме да се свързваме с морето. А ми е тъжно какво стана с нашето море. Тъжно е, че страната отсъства от планирането на строителството.

Ние имаме прелестни експерти в туризма, хората в тази сфера работят макар страната, а не с нейна помощ. През 2013-та година имаше Национална тактика за туризма, която беше утвърдена от Министерски съвет, само че тя не се следва. А в нея са написани всички обособени типове туризъм, които биха могли да развиват България, сподели още Бранимир Ботев по Евронюз.

Като целогодишен туризъм ние нямаме натурален съперник за минерални води, спа, wellness, само че това би трябвало да е държавна политика. Това е златна мина за България, която не използваме. Светът харчи 154 милиарда $ годишно в тази ниша, а ние не хващаме нищо от това.

Според Бранимир Ботев макар че доста от политиките в туризма у нас не се развиват стратегиески добре, сме водач в една отрицателна наклонност – изборният туризъм е доста добре развъртян в България. Цели общини се обезлюдяват, с цел да трансферират своите жители на други места. В една дребна община като Сопот са установили 970 индивида, които са регистрирани там - това не е просто нарушаване, това е ясно планувана тактика за печелене на изборите, сподели още Ботев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР