България Свидетел по делото КТБ: 78 милиона похарчили Цветан Василев

...
България Свидетел по делото КТБ: 78 милиона похарчили Цветан Василев
Коментари Харесай

Свидетел по делото КТБ: 78 милиона похарчили Цветан Василев и семейството му за близо 16 години

България Свидетел по делото КТБ: 78 милиона похарчили Цветан Василев и фамилията му за близо 16 години С тези пари банкерът построил къща, купил си аероплан и употребил услугите на един от най-влиятелните архитекти във Виена  Жанета Нейкова 29 май 2019, 16:43  Свидетел по делото КТБ: 78 милиона похарчили Цветан Василев и фамилията му за близо 16 години Източник: БГНЕС
лизо 78 милиона лв. похарчили банкерът Цветан Василев и фамилията му за близо 16 години до 2014 година, сподели главният очевидец на прокуратурата по делото за банкрута на КТБ Бисер Лазов.

С тези пари банкерът построил къща, купил си аероплан и употребил услугите на един от най-влиятелните архитекти във Виена.

Според Лазов, това ставало по схемата с пари от КТБ през кухи компании.

Част парите били и за покупки на Василева от Солун. Имало даже и лист с неща за извършване на покупки, който тя одобрявала.

Днес, за следващ ден спецсъдът изслушва показанията на Бисер Лазов. Той ще продължи с описа за това по какъв начин е банкрутирала банката през юни.

Свидетелят по КТБ разкри елементи за Цветан Василев

Свидетел по делото „ КТБ” назова политици, ходили в банката

Специализирания углавен съд продължава разглеждането на делото за банкрута на КТБ , по което обвинени са някогашният мажоритарен притежател на банката Цветан Василев и още 17 души.

В предходните съвещания съдът изслуша главния очевидец на прокуратурата - Бисер Лазов. Соченият за дясна ръка на банкера описа елементи към кредитирането на сдружения на Василев с пари от банката. Лазов съобщи, че в началото размерът на заемите не е бил висок. Впоследствие сумите нарастнали - от 16 млн. лева през 2011 година, до над 68 милиона - три години по-късно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР