България скоро може да има нов космонавт. Или поне такава

...
България скоро може да има нов космонавт. Или поне такава
Коментари Харесай

Търси се българско дете за бъдещ космонавт

България скоро може да има нов космонавт. Или най-малко такава е задачата на интернационалната фондация Elevate, която разгласи, че ще обезпечи цялостна стипендия на едно българско дете за образование в галактическия център Space Camp в турския град Измир.

Това е един от трите сходни центъра в света, основани по модел на НАСА, и e единственият работещ учебно-тренировъчен лагер в Европа. Те са толкоз известни, че през Space Camp в Съединени американски щати са минали персони като Том Ханкс, Чарлийз Терон, Брус Спрингстийн и други, както и техните деца.

 Търси се българско дете за предстоящ космонавт
© Фондация Elevate

Фондация Elevate е уредник на обществената лекция на създателя на програмата Mars One Бас Лансдорп, която ще се организира в София на 23 март. Целта на холандския академик е до 2032 година да засели човешка колония на Марс, а лекцията му е на тематика разучаването на нови светове.

Програмите на галактическия център Space Camp дават опция на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с ползи в науката да работят със модерни технологии и тренажори в региона на астрономията, роботиката, астрофизиката и биологията.

 Търси се българско дете за предстоящ космонавт
© Фондация Elevate

Участниците обличат скафандри, упражняват на действителни тренажори за подготовка на астронавти, тестват придвижванията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и така нататък След прекосяване на стратегиите те получават документи, които са високо ценени в огромен брой учебни заведения и университети по света.

На събитието в " София ивент център " уредниците ще дадат повече детайлности по какъв начин може да се взе участие в конкуренцията за стипендията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР