България ще затвори пристанищата си за руски кораби, обяви транспортният

...
България ще затвори пристанищата си за руски кораби, обяви транспортният
Коментари Харесай

България затваря пристанищата си за руски кораби

България ще затвори пристанищата си за съветски кораби, разгласи транспортният министър Николай Събев в студиото на " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

" Министерството на превоза удостовери опцията да бъдат затворени българските пристанища за съветски байрак, тъй като ние имаме народен интерес войната да спре. Европейски Съюз съумя да построи задоволително ефикасна икономическа обсада и ние считаме, че това е допустимо най-ефективното сега ", сподели министърът.

Въпреки мненията на депутати, че са били подведени от службите за сигурност за развиването на съветската инвазия в Украйна, Събев съобщи, че информацията на службите е била безусловно правилна. Няма данни за останали български водачи в Украйна или жители, които са желали да бъдат евакуирани.Събев акцентира, че филантропичният полет на " Аерофлот " от София е бил позволен, тъй като не водиме война с съветското население. От 180 декларирали, на самолета са се качили единствено 70, добави той.

Той изиска оставката на шефа на Националната работа за защита поради напрежението на паметника Шипка на 3 март, когато министър председателят Кирил Петков бе замерян със снежни топки от недоволни. Събев разяснява, че от предния ден НСО е била осведомена за програмата на премиера и на ръководителя на Народно събрание, само че не я е изпълнила съгласно условията.

" Хората, които желаеха да стачкуват, бяха сложени по този начин, че в действителност по пътя на стъпалата към Шипка имаше единствено 50 сантиметра. Тоест, ние трябваше да вървим съвсем в индийска нишка нагоре и министър председателят и ръководителят на Народното събрание бяха изцяло уязвими ", съобщи той.

Според Събев НСО са пробвали да попречат на премиера да стигне до върха на Шипка с мотив, че това било рисково за него. Именно поради това транспортният министър е изпратил писмо до президента, с което упорства за предварително преустановяване на пълномощията на началника на НСО. И съобщи, че в България се води кибервойна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР