„България ще се придържа към Декларацията на Народното събрание от

...
„България ще се придържа към Декларацията на Народното събрание от
Коментари Харесай

Казваме „да“ на Албания, но „не“ на РСМ за ЕС

„ България ще се придържа към Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 година по отношение на разширението на Европейски Съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания, както и към Рамковата позиция по отношение на европейската вероятност на Република Северна Македония и Албания, призната от Министерски съвет на 09 октомври 2019 година и подкрепена с декларацията на Народно събрание от 10 октомври 2019 г “, прецизират от ведомството.

Тази позиция на България ще бъде защитавана по време на съвещанието на Съвета „ Общи въпроси “ (СОВ), което ще се организира на 14 декември 2021 година в Брюксел.

„ За България определящ остава основополагащият принцип на личните заслуги на всяка обособена страна-кандидат. Българската страна смята, че Албания е подготвена за прогрес по пътя към Европейски Съюз, като има подготвеност да поддържа приемането на Преговорната рамка за страната и провеждането на първа Междуправителствена конференция “, е позицията на българското държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР