България ще разчита на подкрепа на правителството на Южна Корея

...
България ще разчита на подкрепа на правителството на Южна Корея
Коментари Харесай

Борисов с извънредни новини от Сеул ВИДЕО

България ще разчита на поддръжка на държавното управление на Южна Корея да насърчи вложенията на локални компании у нас. Това съобщи премиера Бойко Борисов след среща с сътрудника си И Нак-йон в Правителствения комплекс в Сеул.



„ В сферата на производството на акумулатори за електрически автомобили смятам, че сме доста близко.

Но, това касае и частни компании, по тази причина се надявам на цялата политическа поддръжка на корейското държавно управление както в автомобилната индустрия, по този начин и за военно промишлените комплекси, само че те са по-далеч от реализацията.

Емил Караниколов разгласи от Сеул за големи вложения

Преговорите ни с „ Фолксваген “ и конкуренцията ни с Турция доста деликатно са видени тук в Корея.

Но, по този начин или другояче се надявам в тези сфери след срещите през днешния ден и на следващия ден с президента, частния бизнес в Корея да бъде толериран да пристигна да влага в България ", акцентира Бойко Борисов.



По думите му перспективни за съдействие са високите технологии, машиностроенето, превоза, образованието.

В сферата на осведомителните и информационни технологии компании от двете страни също биха могли да си сътрудничат, в това число в научно-изследователската и развойна активност.

Борисов с гореща вест за договарянията с „ Фолксваген “ и „ Хюндай “ ВИДЕО

Премиерът Борисов изрази вяра корейски компании да последват опита на други водещи в това отношение страни и да открият в България свои развойни центрове.



От своя страна корейският министър председател означи, че търговията и вложенията сред България и Корея бележат непрекъснат растеж.

„ Приветствам проекта да се даде опция на корейски компании за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили.

Оценихме плановете за произвеждане на слънчева сила и това, че се е трансформирало във значима основа за икономическото съдействие сред двете страни.

Борисов трогна всички с постъпката си в Южна Корея ВИДЕО

Помолих Борисов корейските компании да вземат участие и в построяването на цех за произвеждане с RDK-отпадъци “, уточни Нак-йон.

Южнокорейският министър председател благодари на Борисов за поддръжката на страната ни в опитите на Сеул за реализиране на мир на Корейския полуостров. Той пък му върна жеста, като одобри поздравления за избора на Кристалина Георгиева за началник на Световната банка.



Двамата министър председатели продължиха да показват топли усеща и по време на формалния обяд, даван в чест на визитата на Бойко Борисов в Сеул.

Майката на Бойко Борисов била учителка на изселени от войната корейчета

Тогава доста деца остават сираци. 500 от тях са признати на образование в България, изясни министър-председателя И Нак-йон. Самият той също има мощен сантимент към нашата страна.


България е доста специфична за мен, тъй като това беше първата страна, която посетих като министър – ръководител. В този ред на мисли, България е първата ми обич.
„ В България споделяме, че първата обич, наслойка не хваща “, отговори му Борисов. И вдигайки тост пожела двете страни да развиват връзките си още по-задълбочено.



По време на формалното посещаване в Република Корея бяха подписани двустранни документи за съдействие – в региона на енергетиката и на външните работи.

Първото планува подкрепяне съдействието сред двете страни в региона на възобновимите енергийни източници и енергийната успеваемост.

Меморандумът ще насърчи присъединяване на компании от двете страни в търгове в региона на енергетиката, както и ще поддържа развиването на връзките сред България и Корея в областта на потреблението на нуклеарната сила за мирни цели.



Меморандумът за съгласие планува още продан на специалисти и съдействие сред енергийни компании и научни институти на двете страни в региона на новите енергийни технологии.

Енергийни компании и научни институти от България и Република Корея ще си сътрудничат в областта на новите технологии за повишение на енергийната успеваемост и запазване на околната среда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР