България ще продължи с подкрепата за Украйна, която ще бъде

...
България ще продължи с подкрепата за Украйна, която ще бъде
Коментари Харесай

Тагарев в Рамщайн: Ще продължим да подкрепяме Украйна в съответствие с нашите възможности

„ България ще продължи с поддръжката за Украйна, която ще бъде съобразена с нашите национални благоприятни условия и законови процедури. “

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев през днешния ден, 19 септември, на следващото съвещание на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна.

Форумът се организира в Рамщайн, Германия, и беше домакинстван от секретаря по защитата на Съединени американски щати. В него участваха министри на защитата, представители на политическото и военното управление на съюзни и партньорски страни, както и на НАТО и Европейски Съюз. В състава на българската делегация беше и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

В своето изявление министър Тагарев акцентира солидарността и препотвърди поддръжката на страната ни за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна и за нейното европейско и евроатлантическо бъдеще.

„ България е подготвена да поддържа възобновяване на Украйна “, уточни той.

Разглеждат се и опциите за спомагателен принос в обединенията, които се образуват в границите на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР