България ще приеме Унгария в първи плейоф за класиране за

...
България ще приеме Унгария в първи плейоф за класиране за
Коментари Харесай

България приема Унгария в началото на юни

България ще одобри Унгария в първи плейоф за класиране за европейското състезание по футбол при започване на юни. Баражите трябваше да бъдат през този месец, само че УЕФА реши да ги отсрочи поради разпространяването на ковид.

При триумф против унгарците България ще бъде хазаин няколко дни по-късно на спечелилия от двойката Исландия - Румъния. Втора победа за " лъвовете " ще значи класиране за шампионата, което бе изместено за лятото на 2021 година

Изместването на баражите е едно от решенията, които бяха взети на днешната видеоконференция, проведена от УЕФА.

Както и новината за отлагането на Евро 2020 с една година, която бе оповестена от Норвежката футбола федерация, по този начин и тази информация бе доказана по еднакъв метод, само че този път първичният източник бе Полската федерация. Впоследствие УЕФА официализира решението.

KOMUNIKAT

UEFA podjęła kluczowe decyzje dotyczące europejskiego futbolu reprezentacyjnego, a także klubowego w nadchodących miesiącach.

Najważniejsza informacja: EURO 2020 ODBĘDZIE SIĘ W 2021 ROKU!

Szczegóły https://t.co/WstERm6znY pic.twitter.com/D7CjfzXDw1
— PZPN (@pzpn_pl) March 17, 2020

Футболната централа спря Шампионската лига и Лига Европа за неопределен срок. Турнирите, които бяха прекратени на 1/8-финална фаза, ще продължат след справяне с ковид.

Другите решения на УЕФА са: финалите в шампионата Лига на нациите, които трябваше да се проведат през юни идващото лято, както и женското европейско състезание и Екологичен потенциал до 21 години, планувани за същия месец идната година, да бъдат на нови дати, които ще се дефинират по-късно.

Същото важи и за квалификациите за международното състезание, планувани за юни 2021 година.

Клубовете са задължени да освободят играчите за новите дати за срещите на съответните национални тимове.

bTV приканва: останете си у дома!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР